В «Дії» запустили обмін сертифіката на житло

У застосунку «Дія» з’явилася можливість обмінювати сертифікати на житло, що передбачено програмою «єВідновлення». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час Дія Summit.

В Україні триває реалізація програми «єВідновлення», в межах якої громадяни, житло яких було пошкоджене чи зруйноване, можуть отримати компенсації. Так, під час другого етапу українці можуть подати заявку на компенсацію зруйнованого житла, після чого буде сформовано відповідний сертифікат.
Послуга, яку ми зараз запускаємо,– обмін сертифіката в «Дії» на житло. Тепер це працюватиме онлайн, – наголосив глава держави.
Президент також уточнив, що можливість обмінювати сертифікати на житло з’явиться в застосунку вже цього тижня, але поки буде працювати в тестовому режимі. Надалі її масштабують.
Володимир Зеленський нагадав, що наразі середній розмір житлового сертифіката становить 2 мільйони гривень.
Протягом 2023 року українці отримали на відновлення пошкодженого війною майна майже мільярд гривень. Швидкий, комфортний та чесний формат подачі заявки на компенсацію їм забезпечив саме сервіс «Дія», – резюмував очільник держави.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11