Безпека на свята – у ваших руках!

Вже зовсім скоро розпочнуться різдвяні та новорічні свята. Тому особливо актуальними стають питання про дотримання правил пожежної безпеки. На цьому днями наголошували надзвичайники, котрі провели тематичні інструктажі з священнослужителями та обслуговуючим персоналом культових споруд міста Покров. Про це повідомляється на офіційній сторінці Нікопольського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області у Фейсбук.
Так, фахівці Служби порятунку розповіли духовенству та прихожанам про необхідність дотримання правил безпеки під час святкових богослужінь, які полягають в:

  •  обережному використанні відкритого вогню (свічок та лампадок);
  • забороні залишати у храмах непогашені свічки та не вимкнені електроприлади.

Окрім того, надзвичайники закликали служителів храму вивчити алгоритм дій у разі виникнення пожежі та обов’язково вміти користуватися вогнегасниками. А якщо загоряння не вдасться ліквідувати самостійно, негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101».

Цьогоріч без яскравих феєрверків та салютів

Не менш важливим також є питання про використання феєрверків та салютів. Раніше без цих піротехнічних засобів не обходилася жодна зустріч нового року. Але вже другий рік поспіль в Україні триває війна і діє заборона на:

  • Використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4.
  • Продаж феєрверків класів F2, F3, F4.
  • Продаж феєрверків класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку.

Всі мають розуміти, що в нашій державі триває війна, тому будь-які гучні та несподівані звуки можуть налякати людей. Та і взагалі, це зараз не на часі. Тому варто бути відповідальними та не порушувати встановлені правила. А салюти ми ще встигнемо запустити на день нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11