Вшановуємо учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про одну з найбільших у світі техногенних катастроф, яка сталася 26 квітня 1986-го року, знає і пам’ятає весь світ. Невідомо, що було б, якби туди, в самий епіцентр ядерного лиха, не відправились мужні ліквідатори.

Сьогодні ми говоримо спасибі людям, які надзвичайними зусиллям зуміли здолати страшну трагедію ХХ століття. Склоняємо голови перед пам’яттю Героїв, яких уже немає серед нас. Адже 37 років тому чорнобильці, не чекаючи ані нагород, ані відзнак, першими кинулися в бій з «невидимим ворогом» – радіацією. Серед тих, хто боровся зі страшним лихом, було чимало покровчан. Зокрема, й працівників нашого гірничо-збагачувального комбінату, які в ті пекельні дні працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного вибуху та з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною.

 

Вони разом з іншими побратимами об’єдналися у громадській організації «Союз Чорнобиль», яку очолює Юрій Середа. Вони всі разом переймаються проблемами ліквідаторів, проводять просвітницьку діяльність та сприяють патріотичному вихованню молоді на власному гідному прикладі. Як тоді, так і сьогодні, коли Україна знову переживає важкі випробування війною, чорнобильці не стоять осторонь. Вони згуртувались і організували волонтерський пункт, де активно допомагають Захисникам наближати нашу спільну Перемогу.

Ми щиро вдячні ліквідаторам за їх безцінний подвиг в ім’я життя та миру на рідній землі.

У День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС бажаємо вам, шановні ліквідатори, міцного здоров’я, витримки та родинного тепла. Нехай якнайшвидше підуть у минуле жахи чорнобильської катастрофи та воєнного сьогодення, котрі навчили нас цінувати мир, спокій та людське життя.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11