В Україні стартував продаж живих ялинок до свят

Одним із символів Нового року вважається лісова ялинка. Напередодні свят в нашій державі зріс попит на новорічні деревця. Про те, яка його середня вартість та чому важливо купувати ялинки в державному підприємстві, розповіли в офіційному представництві.

Як повідомили в державному підприємства «Ліси України», новорічні ялинки вирощуються на спеціальних плантаціях, які є в кожному регіоні країни. В середньому одне деревце вирощують протягом 4-8 років.

Ми спеціально формуємо новорічні ялинки так, щоб гілки були густими, а хвоя – пишною. Це досягається шляхом кронування, де на певній відстані від стовбура зрізається точка зростання на гілки, що призводить до пробудження кількох нових нирок та ущільнення гілок, – наголошується у повідомленні.

Якщо говорити про вартість живих новорічних ялинок у 2023 році, то вона залишилася на рівні попереднього року і становить в середньому 135 гривень за метр.

Фахівці радять купувати лісову красуню на новорічних ярмарках, організованих офіційно від представництв лісових офісів. Наприклад, на Дніпропетровщині це – Східний лісовий офіс.

Кожне деревце, заготоване лісівниками, матиме електронний чіп зі штрих-кодом. Відсканувавши його, можна дізнатися всю інформацію про дерево, а саме в якому лісництві воно було заготовлено та який шлях подолало до новорічного ярмарку.

Купуючи дерево офіційно, ви сплачуєте податки, з яких формується бюджет вашої громади та всієї країни, – акцентують у відомстві.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11