Фільм про життя незламного Нікополя визнали одним з кращих на конкурсі документального кіно

Нікопольський відеооператор Ігор Кобельнюк став призером конкурсу документальних фільмів про війну. Про це він особисто повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

За словами Ігоря, наприкінці серпня він подав заявку на практичний курс зі створення документальних фільмів від Media Development Foundation. Вже наступного місяця отримав повідомлення, що його відібрали з майже 100 заявок і це значить, що він буде проходити такий курс серед інших 10 учасників.

Попри те, що  до цього Ігор не мав досвіду у зйомках саме документальних фільмів,  відеограф спільно з дружиною Мариною з ентузіазмом почали працювати над проєктом. Так як Ігор сам нікополець, то ідеєю для створення фільму стало бажання показати всьому світу той жах, який щоденно доводиться переживати його рідному Нікополю, котрий вже майже півтора року потерпає від безперервних ворожих обстрілів. 

Подружжя кадр за кадром знімало відео про те, як та чим живе Нікополь у цей непростий період.

–  Вважаю, що чим більше про нас будуть казати в Україні та у світі, тим більше буде надходити підтримки до Нікопольського регіону, який щоденно потерпає від обстрілів ворожої артилерії й БПЛА з іншого берегу, –   відзначив Ігор.

І ось 28-го листопада на практичному курсі зі створення документального кіно були визначені найкращі фільми. Організатори зазначили, що за три місяці курсу учасники й учасниці пройшли навчання зі сторітелінгу, сценаристики, тренінги по роботі з героями та драматургії.

У своїх фільмах вони розповідали складні історії про:

  • переселенців з Херсону та Донеччини, які будують життя з нуля у карпатському селі.
  • надазовських греків, які вже двічі через російські репресії, війну і окупацію вимушені переїжджати спочатку з Криму в Маріуполь, а звідти – в Одесу.
  • кримських татар, які відроджують кримськотатарські орнаменти, щоб зберегти спадщину.
  • життя прифронтового міста Нікополь, мешканці якого живуть під постійними ворожими обстрілами.
  • одного з найяскравіших представників Харківської школи фотографії, роботи якого впізнають у багатьох куточках світу.
  • волонтерку з Дніпра, яка опікується евакуйованими з прифронтових регіонів людьми з інвалідністю та безхатьками.

З 9 представлених фільмів журі конкурсу обрало 5 найкращих. Серед них і стрічка Ігоря Кобельнюка під назвою «Один день із життя незламного Нікополя». За свою роботу відеооператор отримав також і грошову винагороду у розмірі 1 тис. 800 євро.

Ігор дякує всім нікопольцям, які долучилися до зйомок та розповіли про реальність багатостраждального Нікополя. Фільм стане доступним для перегляду до 14 грудня. Посилання на нього буде опубліковане на сторінці автора.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11