Ще на крок ближче до завершення будівництва магістрального водогону

В нашому регіоні триває реалізація наймасштабнішого проєкту з будівництва магістрального водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь – Покров, Хортиця (ДВС2) – Томаківка». Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку Дніпропетровської області.

 Згідно з планом, довжина цього об’єкту становитиме 145 км, загальна протяжність трубопроводів – 300 км в одну нитку. За останній тиждень до вже готових 256 км, що складало 78%, добудовано ще 14 км. Таким чином, наразі готові вже 270,1 км, тобто 82%.

За підрахунками Служби з трьох ділянок водогону найближче до завершення частина «Марганець – Нікополь – Покров». Тут проводяться земляні, підготовчі та геодезичні роботи, прокладання траси. Наразі влаштували вже 75,3 км – це 93%.

По двох інших: «Інгулець – Південне водосховище» (Кривий Ріг): проклали 71,4 км (76%) трубопроводу, а на  «Запоріжжя – Томаківка – Марганець»  влаштували 123,4 км трубопроводу – це 80%.

У Службі зазначають, що роботи на всіх ділянках водогону тривають цілодобово, у 3 зміни. До них залучено понад 1 тис. людей та 400 одиниць техніки.

Варто нагадати, що цей проект належить до найбільших, які реалізує Агентство відновлення. Він має на меті забезпечити стабільним водопостачанням понад 1 мільйон людей у Криворізькому та Нікопольському районах Дніпропетровщини, які постраждали внаслідок російського теракту на Каховській дамбі, який був вчинений 6 червня 2023 року.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11