На Дніпропетровщину передали енергозберігаючі системи Tesla на випадок блекаутів

     Дніпропетровська область отримала 77 систем зберігання енергії Tesla Powerwall 2. Вони дозволять заживити заклади регіону у разі знеструмлень. Обладнання розподілили між лікарнями, школами, ЦНАПами та підрозділами ДСНС. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

     Загальна вартість отриманих систем Tesla – майже 30 млн грн. Вони працюють за принципом повербанків, заряджаються від мережі. Отже, палива для них не потрібно.

      В область обладнання передали міжнародні партнери за проєктом Мінцифри та за сприяння уряду Польщі, Інституту телекомунікацій Національного дослідного інституту у м. Варшава, Tesla inc. та американської БО «Direct Relief». В організації брали участь народна депутатка Ганна Лічман та БФ Євгена Пивоварова.

     – Робимо все, щоб захистити енергетичні об’єкти області. Але разом з тим шукаємо й альтернативні засоби живлення. Наразі отримали 77 систем зберігання енергії Tesla. Більшість з них розподілили серед медичних та освітніх закладів. Передали обладнання й підрозділам ДСНС і центрам надання адміністративних послуг. Це дозволить забезпечити їх життєдіяльність у разі відключення світла, – розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

     У ДСНС області зазначають, що нові системи також використовуватимуть у Пунктах незламності для забезпечення людей світлом, теплом, зв’язком та Інтернетом.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11