Українська енергетична інфраструктура – під надійним захистом

Українські енергетичні об’єкти під час підготовки до опалювального сезону і прогнозованих ракетно-дронових ударів з боку рф отримали три рівні фізичного захисту. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Ворог продовжує систематичні терористичні акти не лише по цивільних, але й енергетичних об’єктах. Так, вночі 16-го листопада окупанти поцілили по одній з теплоелектростанцій ДТЕК у прифронтовому регіоні. Це була вже 4 атака на цю ТЕС в останній час.

Зважаючи на це, Уряд та Генштаб ухвалили рішення про захист об’єктів енергетичної інфрастуктури. Таких рівнів захисту три.

Перший рівень становить собою захист від уламків при вибухових хвилях або непрямих атаках ворожих БПЛА типу «Шахед». Для цього застосовують габіони та біг-беги. Таким чином, захищені 90 об’єктів у 21 області

Довідка. Габіони – це різновид огороджувальних конструкцій, виготовлених із міцної металевої сітки, наповненої камінням.

Біг-бег – м’який контейнер, промислова тара, вироблена з гнучкого матеріалу і призначена для перевезення та зберігання різного роду вантажів і матеріалів, що мають сипучу консистенцію — такі, як пісок.

Другий рівень дозволяє захистити енергетику від дронів та шахедів. Мова йде про бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі «Укренерго» з березня 2023 року. Під захистом знаходяться 22 підстанції та 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівеньце масштабні конструкції комбінованого захисту, покликані захистити від ракет. Такий захист облаштований на 22 підстанціях у 14 регіонах України.

У відомстві додали, що під час проєктування захисту енергооб’єктів використовуються вихідні дані від Генштабу. Окрім цього, беруться до уваги настанова інженерних військ та  міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання за нормативами та стандартами Британії та США.

 

 

 



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11