Олексій Ємельяненко: «Наше завдання – шукати альтернативні джерела прибутку для комбінату»

Покровський гірничо-збагачувальний вже другий тиждень працює в режимі призупинки основного виробництва на зимовий період. Нагадаємо, що таке рішення було прийняте у першу чергу через воєнний стан в країні, який диктує свої несприятливі умови для ринку ГМК та економіки країни. Вагомими причинами такого кроку стало значне здорожчання електроенергії, порушення логістики, відсутність водопостачання через знищення агресором Каховської ГЕС, а також вихід з ладу виробничого обладнання підприємства. У цій нелегкій ситуації основні акценти діяльності комбінату направлені на охорону об’єктів та пошук шляхів для прибутку. Останнім завданням займаються спеціалісти комерційного напрямку, яким керує директор Олексій Ємельяненко. Він і розповів нам про особливості роботи своєї служби під час призупинки підприємства.

За словами Олексія Володимировича, сьогодні Покровський ГЗК, як і багато інших підприємств галузі, опинився у важкій ситуації. Саме тому всі напрямки та служби працюють з новими, часто не характерними для себе задачами.

  • Ринок ГМК сьогодні працює не на користь комбінату. Умови, які склалися, не дозволяють підприємству вести повноцінну комерційну діяльність у нашому сегменті. Тому і підконтрольний мені напрямок не має можливості у повному обсязі виконувати покладені на нього завдання з реалізації готової продукції і фінансового забезпечення комбінату, яке б дозволяло йому і надалі вести виробничо-господарську діяльність. Наразі ми були змушені змінити свої основні пріоритети і сконцентруватись на пошуку альтернативних джерел прибутку для підприємства, — розповідає комерційний директо

При цьому Олексій Ємельяненко зауважив, що у листопаді фахівці комерційної служби працюють над виконанням умов контракту на реалізацію 44 тисяч тон агломерату споживачам (наразі відвантажено 45%). Крім комерційної служби, над виконанням цього завдання працюють колективи Богданівської збагачувально-агломерційної та Чкаловської збагачувальної фабрик. Відвантаження готової продукції підприємства ведеться з двох фронтів, ритмічність її транспортування забезпечують залізничники. Такого ж підходу очікують і від роботи Укрзалізниці, з чим виникають складнощі. Але комбінат працює над їх вирішенням, аби своєчасно відвантажити потрібні об’єми агломерату покупцеві.

Якщо продовжити тему реалізації, то в цьому питанні Покровський ГЗК веде роботу ще за двома напрямками – підготовка і відвантаження металобрухту, а також відпрацьованої (в кар’єрах і на фабриках) конвеєрної стрічки утиль в адресу споживачів. В даному питанні Олексій Володимирович звертає особливу вагу на те, що в рамках підприємства реалізується саме металобрухт. Мова йде про відпрацьовані деталі, вузли, техніку, але це в жодному разі не стосується ліквідного обладнання! Його на комбінаті не ріжуть, як це розповсюджується на рівні чуток. Ми мали змогу особисто поспостерігати за тим, як відбувається процес підготовки та завантаження металобрухту у вагони.

За словами начальника дільниці №1 служби забезпечення виробництва (СЗВ) Юрія Довгаля, у цьому процесі задіяні працівники СЗВ, ремонтно-механічного, автотранспортного та залізничного цехів. Послідовність їх дій виглядала так: спочатку електрогазозварники РМЦ, зайняті на різанні і ручному зварюванні — Андрій Якушев, Олександр Слабко, Сергій Сергунов і Кирило Волков – розрізали металобрухт до потрібних розмірів. Потім за допомогою крану і вантажників СЗВ — Ігоря Барабаша та Олексія Коляди (бригадир) – підготовлений брухт переміщували у залізничні вагони для подальшого зважування та відправки замовнику.

  • Ми стараємось працювати з безпосередніми споживачами металобрухту – українськими заводами. Якщо говорити про ринок, то він сьогодні нестабільний, але все одно покупці є, хоч і пропонують за товар не найвищу вартість. Хочу підкреслити, що у листопаді ми взяли на себе завищені зобов’язання — реалізувати металобрухт в об’ємі 400 тонн. Це, по суті, вдвічі більше, ніж раніше. Наразі вибудували стратегію і намагаємось її дотримуватись, — зазначає комерційний директор.

Працюють наші комерсанти і над продажем неліквідної продукції, яка роками накопичувалась на складах.

  • І це все, безумовно, — наші активи, які треба розморожувати. Чим зараз і займаємось — коментує Олексій Ємельяненко.

Але сьогодні комбінат реалізує не тільки товари, а й послуги, які можуть виконувати наші спеціалісти для сторонніх організацій.

Їх стислий перелік включає такі позиції:

  •   усі види токарних і ковальських робіт;
  •   виготовлення та відновлення металоконструкцій;
  •   діагностика і ремонт автотехніки та її комплектуючих;
  •   шиномонтажні роботи вантажної та легкової техніки;
  •   проведення ТО автомобілів;
  •   обробка та виготовлення деталей для електричних машин;
  •   ремонт електричних машин та їх комплектуючих;
  •   виробництво бетонно-розчинних сумішей та виробів з них;
  •   виготовлення рейкошпальної решітки;
  •   ревізія коліс залізничних вагонів і локомотивів;
  •   ремонт та налагодження автоматики, перевірка технологічних захистів котлів, парогенераторів;
  •   перевірка максимально струмового захисту (МСЗ) мостових та козлових кранів;
  •   технічне обслуговування пристроїв релейного захисту.
  • З метою більш ефективної роботи у цьому напрямку на базі комерційної служби  був створений кол-центр. До його складу увійшли фахівці аналітичного відділу, які в телефонному режимі пропонують послуги підприємства потенційним покупцям та приймають зворотні дзвінки. Перші дзвінки ми вже отримали, тому сподіваємось, що в подальшому послуги фахівців комбінату будуть затребувані на ринку, — підкреслює Олексій Володимирович.

До слова, кол-центр підприємства працює з понеділка по середу. У ці дні звертатись можна з 8.00 до 16.45 за такими номерами телефонів: (066) 287 81 04; (095) 313 67 97; (068) 794 67 93. В електронному форматі пропозиції теж приймаються: E-mail: ordgok@gmail.com. Для того, щоб більш детально ознайомитись з особливостями діяльності Покровського ГЗК, заходьте на наш офіційний сайт: pokrovgzk.com.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11