Укрпошта запровадила послугу «електронна марка»

В Україні стала доступною електронна марка, яку ввела в обіг Укрпошта. Про це повідомляється на офіційному сайті «Укрпошти».

Як пояснюють у компанії, віднині відправнику не потрібно зайвий раз ходити до відділення, щоб придбати марки, а також витрачати час на оформлення відправлень.

Послуга електронної марки насамперед стане цікавою для великих державних інституцій, а також юристів, нотаріусів, які відправляють кореспонденцію у великих обсягах, – зазначається на сайті підприємства.

Наразі електронна марка доступна для рекомендованих листів, а у 2024 році скористатися послугою зможуть українці, які відправлятимуть прості листи.

Для того, щоб створити електронну поштову марку, необхідно ввійти до «Особистого кабінету» на сайті Укрпошти, створити лист та сплатити вартість поштового відправлення за допомогою банківської карти.

Це ще один дуже важливий крок на шляху наших змін із диджиталізації процесів, який точно відчують наші клієнти,заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Довідка. Електронна марка – це знак поштової оплати, що у вигляді QR-коду наноситься на листи, поштові картки, містить інформацію про індекс одержувача, дату створення поштового відправлення, вагу, номер відправлення та підтверджує оплату послуг поштового зв’язку. Електронна марка використовується у Великій Британії, США, Німеччині, Ірландії й інших країнах для надання поштових послуг своїм клієнтам.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11