«Нафтогаз» закликає споживачів не вірити міфам та уважно стежити за кольором газу

Вітчизняна газова компанія звертається до українців з проханням стежити за кольором газу у їхніх побутових приладах. У тому разі, якщо полумя відмінне від блакитного – це привід звернутися до відповідної служби. Про це повідомляється на офіційному телеграм-каналі «Нафтогазу».

У суспільстві є поширений міф, що газ поганої якості горить не блакитним, а жовтим чи червоним полум’ям. Насправді до якості газу це явище не має жодного стосунку. Жовті та червоні відтінки полум’я свідчать лише про те, що на пальник газового приладу надходить недостатньо повітря і газ згорає не повністю, – пояснили в газовій компанії.

Існує декілька причин, чому полумя у газових приладах не блакитне. Вони можуть полягати у неправильному регулюванні подачі повітря в пальник, в забрудненні сопла пальника, в недостатній кількості кисню в приміщенні або навіть в недостатньому тиску.

Тобто, якщо споживач помічає відмінний від блакитного колір горіння у побутових газових приладах, то це сигнал щодо того, щоб якомога швидше звернутися до служби газу за єдиним телефоном 104.

Суворо заборонено самостійне втручання у роботу газових приладів. Це дуже небезпечно, і може не лише призвести до витоків газу, але й стати причиною таких нещасних випадків, як пожежі чи отруєння, – наголосили у компанії.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11