Профспілка в дії: про допомогу військовим, пораненим та родинам загиблих, скорочення персоналу та новорічні подарунки

25-го жовтня відбулось засідання профспілкового комітету Покровського ГЗК. Того дня члени профкому та керівники цехових комітетів зібрались разом під головуванням очільника профкому Євгена Запускалова та його заступника Юрія Чепінського. Порядок денний був досить складний, але, незважаючи на тяжкі часи, профспілка працює, виконує свої завдання і приймає серйозні рішення.

  • Сьогодні наш гірничо-збагачувальний комбінат, як і багато інших підприємств ГМК України, переживає важкі часи. Звичайно, цей факт не може не відображатись на роботі і можливостях профспілки. По-перше, хочу вкотре нагадати, що з березня минулого року Кабмін дозволив роботодавцям не перераховувати у бюджет профспілок 0,4% від фонду заробітної плати, як це було у мирний час, згідно з Колективним договором. Цим правом скористалась адміністрація комбінату, тому значно скоротились наші фінансові можливості. Але все одно ми допомагали і продовжуємо допомагати нашим військовим та їхнім родинам, підтримуємо і наших непрацюючих пенсіонерів, за рахунок внесків кожного працівника-члена профспілки підприємства, — звернув увагу присутніх Євген Запускалов.

Куди спрямовуються кошти?

Свої слова голова профспілки підтвердив фактичними даними. Так, Євген Михайлович зазначив, що родини загиблих Захисників-працівників комбінату отримують по 10 тисяч гривень від профспілки. Звертаються і поранені бійці, яким жодного разу не було відмовлено. Вже зараз сума допомоги їм перевищила 30 тисяч гривень. Виплачуються кошти і в разі смерті пенсіонера або працівника підприємства.

До Міжнародного дня людей похилого віку, попри важкі часи, профспілка прийняла спільне з адміністрацією рішення стосовно придбання харчових наборів для ветеранів комбінату, аби підтримати і висловити свою повагу. Таких закупили і передали 130 на суму майже 40 тисяч гривень.

Також виділялись кошти на проведення кубкових спортивних заходів за підтримки профкому. Поза увагою не залишились і кращі робітники, які були нагородженні грамотами та грошовим заохоченням з нагоди Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості.

Профлідери вирішили, що подібні заходи профком підтримуватиме і надалі.

Під час засідання також обговорили питання придбання солодких новорічних подарунків для дітей до 14 років, батьки яких працюють на комбінаті. Наразі планується закупити 1260 пакунків по 245 гривень кожен, тобто на суму 308 тисяч 700 гривень.

Скорочення персоналу.

У зв’язку з важкою економічною ситуацією як на підприємстві, так і в профспілці, керівники профкому винесли на обговорення питання стосовно скорочення персоналу Культурно-розважального центру і СК «Манганіт». Дійшли згоди у тому, що через відсутність масових заходів у воєнний час буде скорочено керівника театрального колективу. Не працюватиме більше і бібліотека, через відсутність попиту на її послуги та поповнення книжкових фондів. Аналогічна ситуація і з персоналом спорткомплексу комбінату. Спортивні заходи наразі на підприємстві практично не проводяться, тому посади медсестри і комірника поки що скорочуються. У разі відновлення заходів, людей повернуть на роботу.

Звернули увагу і на те, що профспілка працює з перерахунком коштів на закупівлю необхідної техніки та амуніції для потреб військових. Така можливість є завдяки внескам кожного працівника підприємства. Наразі у фонді для ЗСУ залишилось 250 тисяч гривень, які планують витратити на придбання 3D-принтеру та необхідного обладнання для виготовлення дронів.

  • Так ми пристосовуємось до воєнних реалій часу. На жаль, це нас змушує приймати непопулярні рішення, але всі ми розуміємо, що сьогодні вони – оптимальні. Робимо все можливе, аби допомогти нашим працівникам, захистити їхні права в тилу і на фронті, — підсумував Євген Запускалов.

 

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11