Україна отримає трансформатори та сонячні панелі від Японії

Найближчим часом до України надійде допомога від японських партнерів, яка суттєво підтримає енергетичний сектор нашої держави. Про це повідомляє пресслужба Міненерго за підсумками зустрічі заступників міністра енергетики Ярослава Демченкова та Світлани Гринчук із представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Як зазначив віце-президент агентства Андо Наокі, Японія має намір й надалі підтримувати український енергетичний сектор. Задля цього протягом найближчих місяців країна поставить в Україну новий пакет допомоги, до якої ввійдуть трансформатори та сонячні панелі.

Енергетична безпека має дуже важливе значення, і близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні – це підтримка саме енергетичного сектору країни, – додав посадовець.

Ярослав Демченков подякував японській стороні за підтримку та наголосив, що вона надзвичайно важлива для проходження зими в умовах ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

В свою чергу, Світлана Грінчук додала, що наша держава зацікавлена у поглибленні співпраці з агентством щодо посилення фізичного захисту енергооб’єктів. Вона також запропонувала представникам JICA в онлайн-режимі знайомитися з потребами енергетичного сектору України та за можливості надавати оперативну допомогу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11