В Україні створили комікси для школярів на твори української літератури

Триває реалізація інтерактивного проєкту «Українська література в коміксах», започаткованого у 2002 році.  Цьогоріч вийшла його друга частина, куди додали ще 15 коміксів за творами українських письменників. Про це повідомила пресслужба Українського культурного фонду.
Мета суспільно-значущого проєкту – спонукати школярів цікавитися літературою, зокрема українськими творами. Окрім цього, він сприятиме ознайомленню англомовних читачів з українською літературою, звичаями та традиціями.
Цікава ініціатива поступово розширюється, і тепер комікси є в програмах 7, 9, 10 і 11 класів.

Завдяки їй учні зможуть інтерактивно вивчати українську писемність різних історичних епох, а також у цікавій формі познайомляться з сюжетами творів українських класиків, відкриють для себе звичаї та традиції нашого народу.
Серед творів, які ввійшли до нової збірки коміксів, наступні: «Україна в огні» Олександра Довженка, «Камінний хрест» Василя Стефаника, «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, «Чорна рада» Пантелеймона Куліша, «Тигролови» Івана Багряного та інші.
Кожен комікс доповнений короткою анотацією із зазначенням жанру та роду твору, визначенням його теми, ідеї, проблематики, головних героїв. До кожного твору додатково розроблене тестування, що стане в нагоді для перевірки знань учнів. Також на сайті можна знайти добірку цікавих фактів про той чи інший твір.

Ознайомитися з коміксами та творами зі шкільної програми української літератури можна за наступним посиланням.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11