На Дніпропетровщині триває реалізація проєкту з облаштування шкільних укриттів

В 17 громадах нашого регіону тривають роботи з облаштування укриттів у школах. Всього їх буде 24. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Дніпро ОВА Сергій Лисак.
За словами посадовця, важливі роботи не припиняються ані на мить.
– Війна не має завадити нашим дітям здобувати знання. Працюємо над цим, – акцентував Сергій Петрович.
Він додав, що обласна влада має на меті створити безпечний, комфортний та безбар’єрний простір для учнів. Для цього, перш за все, будівельники замінюють комунікації, монтують сучасну вентиляцію, виконують ремонт стін та підлоги. Десь реалізували більш ніж половину запланованого, а десь – розпочали оновлення.
В укриттях облаштують кабінети меддопомоги та вбиральні. Гарною психологічною підтримкою для дітей, котрі будуть перебувати у сховищах під час повітряної тривоги, стануть яскраві зони. Потурбуються і про маломобільні групи – для них зроблять пандуси або підйомники.

Як наголосив Сергій Лисак, проєкт з облаштування укриттів фінансується коштом державної субвенції. До співфінансування з місцевих бюджетів долучилися й територіальні громади.
Важливо те, що до числа громад, де виконують облаштування шкільних укриттів, ввійшов і Покров. Мешканці міста можуть на власні очі спостерігати за такими перспективними змінами, котрі відбуваються на території декількох загальноосвітніх закладів. Маємо сподівання, що все заплановане вдасться реалізувати у визначені терміни, і завдяки цьому школярі міста зможуть змінити дистанційне навчання на очне, у безпечних умовах.

https://fb.watch/nScaDBBnh3/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11