Енергетики посилено готують Дніпропетровщину до зими

Першочерговими завданнями для ремонтних бригад є фізичний захист об’єктів критичної інфраструктури, оновлення електромереж, а також оперативне реагування на можливі виклики воєнного часу. Про це стало відомо під час пресконференції, яка відбулася в Дніпро ОВА за участі її очільника Сергія Лисака, а також генерального директора ДТЕК Дніпровські електромережі Андрія Терещука.

Сергій Петрович акцентував на тому, що минулого року область пережила тяжку зиму. Розуміючи загрози, які можуть виникнути цьогоріч, влада не гаяла час і ретельно готувалася.
Приділили максимум уваги захисту критичної інфраструктури, систем водо- та газопостачання і, звісно, енергооб’єктів. На сьогодні важко прогнозувати, чи будуть відключення. Але ми розглядаємо різні сценарії. І маємо плани реагування на випадок надзвичайних ситуацій, – повідомив посадовець.

За словами очільника Дніпро ОВА, в нашому регіоні, як і минулого холодного сезону, працюватимуть пункти незламності. Участь в їхньому облаштуванні взяли районні та місцеві органи самоврядування, ДСНС, Нацполіція та відповідальний бізнес. Загалом створено понад 1 тис. 330 місць, де мешканці Дніпропетровщини зможуть підзарядити свої гаджети, а також зігрітися за будь-яких умов.
Гендиректор ДТЕК «Дніпровські електромережі», в свою чергу, зазначив, що фахівці очолюваної ним компанії, готуючись до зими, провели аудит наявного обладнання та подбали про резервний запас матеріалів, які стануть у нагоді для швидкого відновлення системи. Окрім цього, сформовано понад 150 бригад, які будуть працювати в цілодобовому режимі.
Андрій Терещук додав, що протягом 2023 року ДТЕК «Дніпровські електромережі» провели капітальні ремонти на 172 енергооб’єктах та майже 1 тис. 580 км лініях електропередач. Від гілок розчищено 2 тис. 600 км ліній.
Підсумовуючи, Сергій Лисак наголосив, що наш регіон на 100% готовий до опалювального сезону. Питання про те, коли вмикати тепло, вирішують на місцях. Зараз опалення вже ввімкнули на деяких об’єктах соціальної сфери у Дніпровському, Синельниківському, Криворізькому та Павлоградському районах.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11