Діти з прифронтових та деокупованих регіонів зможуть вчитися безпеці у спеціальних мобільних класах

15 повністю укомплектованих пересувних автокласів безпеки для учнівської молоді відправляться в прифронтові та деокуповані регіони, де все ще існує небезпека. Про це повідомляє телеграм-канал Національної поліції України (НПУ).

Корисна ініціатива – спільний проєкт Нацполіції та ДСНС за підтримки ЮНІСЕФ, який має на меті донести до дітей у доступній формі правила безпечної поведінки під час війни. Він стартував у Києві, а також ще десяти областях України: Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській та Чернігівській.
Варто зазначити, що підготували 44 фахівців від ДСНС та Національної поліції, які працюватимуть разом з викладачами. Пересувні класи обладнали апаратурою для відеотрансляції тематичних сюжетів. Завдяки їй діти зможуть прослуховувати онлайн-лекції, дивитися телепередачі. Під час занять працівники ДСНС та НПУ використовуватимуть інтерактивні інструменти та формати, розроблені ЮНІСЕФ, щоб ознайомити школярів з правилами мінної, пожежної та побутової безпеки, дорожнього руху, безпеки на льоду, на воді, кібербезпеки тощо.

 

– Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов’язаних із мінами, — надзвичайно важливо у всій країні. Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Новостворені мобільні класи для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, – наголосив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.
Усі автомобілі з надбудовами класних кімнат у кузові з сендвіч-панелей підготовлені таким чином, що уроки безпеки тут можна проводити за будь-якої, навіть найнесприятливішої погоди, наприклад, у сильні морози. Для цього салон обладнано автономним обігрівачем. Також для зручності школярів мобільний клас забезпечений достатньою кількістю світильників, що стануть у нагоді, коли дітям потрібно буде писати, малювати, читати.
Як зазначають у Нацполіції, мета створення мобільних класів безпеки полягає у проведенні роз’яснювальної роботи з учнями та застереження їх від можливих небезпек навіть у найвіддаленіших куточках України.
Разом з тим, в нашій державі функціонують 1 тис. 700 стаціонарних класів безпеки.
До такої цікавої ініціативи долучився і Покров – класи безпеки працюють на базі гімназії №4 та в ліцеї №9. Там дітлахи мають змогу отримати знання з індивідуальної безпеки, необхідні в умовах війни.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11