Радіодиктант-2023. Коли відбудеться та де його транслюватимуть?

Радіодиктант національної єдності у 2023 році відбудеться в День української писемності та мови. Про це повідомляє Національна суспільна телерадіокомпанія на своїй сторінці у мережі Фейсбук. Але якщо раніше це свято відзначалося 9 листопада, то, починаючи з цього року, його дата, згідно з указом президента, перенесена на 27 жовтня.

Довідка. Ініціатором проведення Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стала команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо нашої мови. Відтоді він проводиться щороку і отримав звання найбільшого україномовного флешмобу, який об’єднує українців та знавців української мови по всьому світу. Традиційно найактивнішими учасниками Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, але щороку його пишуть люди різного віку та професій.

У 2023 році радіодиктант в режимі онлайн транслюватиметься на таких ресурсах:

  • В ефірі телеканалу «Суспільне Культура»;

  • на хвилях «Українського Радіо» та «Радіо Культура»;

  • на YouTube-каналі «Українського Радіо»;

  • на Facebook-сторінках «Суспільного».

Радіодиктант – це проєкт, головна мета якого не стільки перевірка грамотності, скільки єднання довкола української мови. Під час війни це особливо актуально. Знаково, що за годину прямого ефіру будуть включення з різних точок України, де люди писатимуть радіодиктант разом з усім світом!повідомила координаторка проєкту Юлія Шелудько.

Хто буде автором тексту цьогорічного радіодиктанту, а також хто його буде читати у прямому ефірі – оголосять згодом. Минулого року текст Радіодиктанту національної єдності-2022 «Твій дім» написала українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Організатори запрошують всіх охочих долучитися до Радіодиктанту-2023 та вкотре продемонструвати всьому світові нашу національну єдність!



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11