Отримати компенсацію за пошкоджене житло тепер можна через «Дію»

Віднині українці, чиє житло отримало пошкодження внаслідок бойових дій, можуть скористатися послугою єВідновлення у застосунку «Дія» та отримати на ремонт до 200 тис. грн. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами посадовця, дана ініціатива реалізується завдяки виділенню коштів Світовим банком для швидкого відновлення житлових приміщень, які постраждали через повномасштабне вторгнення.

Першими переваги послуги єВідновлення зможуть оцінити українці, чиї будинки потребують косметичного ремонту. Наприклад, заміни вікон, дверей, ремонту даху тощо. Максимальна сума компенсації на відновлення одного об’єкта становить 200 тисяч гривень.

Пріоритет надається наступним категоріям громадян:

  • учасники бойових дій,

  • мобілізовані особи,

  • сім’ї загиблих військових,

  • люди з інвалідністю І та ІІ групи,

  • багатодітні родини.

Який механізм оформлення заявки?

По-перше, у застосунку «Дія» слід подати заяву на виплату.

Наступний крок – відкрити спеціальну картку єВідновлення в одному з п’яти банків-партнерів: Monobank, ПриватБанку, Sense Bank, А-Банк та ПУМБ.

Далі слід чекати на оцінку збитків, яку буде робити спеціальна комісія, котру призначає місцева влада. Результатом фіксації ступеня пошкоджень стане прийняття рішення, на основі якого заявник отримає визначений розмір фінансової допомоги. Гроші будуть надіслані на картку. Їх можна буде витратити на придбання будівельних матеріалів та оплату ремонтних послуг.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11