Окупанти атакують Україну «шахедами» та отримують потужну відповідь від ЗСУ

     У ніч на 19 вересня для удару по Україні російські окупанти застосували 30 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», а також балістичну ракету «Іскандер-М», яку випустили у напрямку Кривого Рогу. В результаті бойової роботи протиповітряної оборони знищено 27 «шахедів» у Південних, Центральних та Західних областях. Крім того, на східному напрямку Захисники неба збили розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це доповідає Командування повітряних сил ЗСУ.

     На наземному фронті протягом доби відбулося 35 бойових зіткнень. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог завдав 22 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та цивільних обʼєктах. Авіаційних ударів та артилерійських обстрілів зазнала низка населених пунктів у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

     На Херсонщині через російські обстріли 3 людини загинули, 11 ‒ дістали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. За його словами, російські військові обстрілювали область з мінометів, артилерії, «Градів», БПЛА, танків та авіації.

      ‒ Поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будинок культури у Бериславському районі; територію гаражного кооперативу та підприємства у Херсоні. Через російську агресію 3 людини загинули, ще 11 ‒ дістали поранення, написав керівник ОВА.    

     Внаслідок нічних російських терористичних атак є постраждалі у Львівській області. Це стало відомо зі слів начальника ОВА Максима Козицького:

      ‒ Під час повітряної тривоги, яка почалася о 03:40 і тривала майже 2,5 години, Львівщину атакували дрони-камікадзе типу «шахед». За попередньою інформацією, у напрямку нашої області летіло 18 таких дронів. 15 із них Сили ПВК «Захід» збили. На жаль, є три влучання у промислові склади у Львові. На щастя, без загиблих. Один постраждалий. Це 26-річний хлопець, який на момент атаки перебував на складі. Його госпіталізували. Він у стані середньої складності. Також на місці була жінка, госпіталізації не потребувала. На складах є загоряння у чотирьох локаціях. Пожежу досі гасять. Хочу наголосити, що це звичайні промислові склади. Нічого мілітарного на них не зберігали.

      Максим Козицький подякував силам ППО за те, що ці «шахеди» не забрали життя і домівки жителів області. Не забув сказати спасибі й оперативним службам.

      ‒ Дякую рятувальникам та правоохоронцям, які оперативно прибули на місце подій і діють дуже злагоджено. Тримаємося. Не ігноруємо повітряних тривог. З нами Бог, правда та ЗСУ, тому перемога точно буде за нами!

      За добу авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

     Підрозділами ракетних військ уражено 2 райони скупчення живої сили, озброєння та військової техніки ворога, 3 зенітно-ракетних комплекси, 19 артилерійських засобів, а також пункт управління противника.

       Українські воїни знищили 520 окупантів та понад сотню одиниць ворожої техніки.

     Всім серцем вболіваємо та підтримуємо українських воїнів, які мужньо визволяють державу від російського агресора. Ви ‒ наші Герої, якими захоплюється весь світ! Разом до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11