Документальний фільм про Маріуполь буде змагатися за премію «Оскар»

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» висунутий на 96-ту премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України. Про це повідомляється на сторінці Української кіноакадемії у мережі Фейсбук.
– Український Оскарівський Комітет на засіданні 18 вересня обрав кінострічку, яка представлятиме Україну серед претендентів на премію «Оскар». Нею став фільм «20 днів у Маріуполі». Картину створив український журналіст і фотограф Мстислав Чернов спільно з фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василиною Степаненко, – йдеться в повідомленні.
Стрічка складається з кадрів, які Чернов з колегами відправляли з Маріуполя в світові ЗМІ, розповідаючи про події у місті після початку повномасштабного вторгнення: загибель дітей та дорослих, створення масових могил, знищений російською авіабомбою пологовий будинок та інші російські воєнні злочини.
Автори фільму стали єдиними міжнародними журналістами, які залишалися в оточеному окупантами Маріуполі та зафільмували облогу міста від самого нападу російських військ уранці 24 лютого 2022 року. За цю роботу Чернов, Малолєтка та Степаненко отримали Пулітцерівську премію.
Варто додати, що за час незалежності Україна в різні роки неодноразово висувала вітчизняні фільми на премію «Оскар», проте жодному з них не вдалося потрапити до списку номінантів.
Сподіваємося, що цьогоріч українська кінострічка здобуде престижну нагороду та вкотре продемонструє незламність нашого народу і викриє нелюдські злочини, вчинені російськими окупантами проти мирного населення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11