Російські загарбники продовжують терористичні обстріли України, але отримують потужну відповідь від ЗСУ

     Минулої доби російські окупанти завдали чергового удару по Україні крилатими ракетами та ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». В результаті бойової роботи підрозділами протиповітряної оборони знищено 6 крилатих ракет та стільки ж «шахедів». Внаслідок терористичних атак є поранені мирні жителі, руйнувань зазнали житлові будинки та цивільна інфраструктура. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

     Крім того, під ранок 18 вересня країна-агресорка завдала масованого ракетно-авіаційного удару. За інформацією Командування повітряних сил ЗСУ, усього зафіксовано 24 ударних БпЛА у напрямку Миколаївської та Одеської областей та 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55. Оборонці неба знищили 18 ударних дронів по маршруту їх слідування і всі ракети у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей.

     ЗСУ продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та просуваються на Бахмутському, ведуть оборону на сході та півдні України.

     Як доповідають військові, протягом минулої доби на фронті відбулося понад 35 бойових зіткнень. Ворог завдав 15 ракетних та понад 70 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та цивільних обʼєктах. Авіаційних та артилерійських ударів зазнала низка населених пунктів Харківської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

     Внаслідок ворожих обстрілів на Херсонщині загинули двоє людей, ще троє поранені. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін:

     – У результаті «прильоту» по Херсону загинув 72-річний чоловік. Ще один — отримав травми, йому надана допомога на місці. У Кізомисі було влучання в приватний будинок. Від отриманих травм літня жінка померла на місці. Чоловіка 60 років у стані середньої важкості доставили до лікарні. Під вогнем була й Ольгівка. Постраждала 63-річна жінка. Її госпіталізовано.

      Від російського удару постраждала й Снігурівська громада у Миколаївській області. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім:

     – Вночі, 18 вересня, о 02:25 атаки БПЛА типу «Shahed-136/131» зазнала Снігурівська громада. Уламки збитого дрону спричинили пожежу двоповерхової будівлі, яку було оперативно ліквідовано. Ударною хвилею пошкоджено розташовані поруч будівлі. Постраждалих немає.

     У відповідь на воєнні злочини росії українські оборонці знищують ворогів. Наша авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

    Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони скупчення живої сили, озброєння та військової техніки, 2 зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, 3 склади боєприпасів та станцію РЕБ противника.

     За добу наші Захисники ліквідували 620 окупантів та близько сотні одиниць ворожої техніки.

     Вдячні нашим Захисникам, які мужньо дають відсіч ворогам та відвойовують територію України! Починаємо новий тиждень з вірою в ЗСУ, разом наближаємо спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11