ЗСУ отримали нову партію британських гусеничних бронетранспортерів від міжнародних благодійників

     Світовий конґрес українців (СКУ) придбав для Сил територіальної оборони гусеничні бронемашини та автомобільну техніку. Передані благодійниками бронетранспортери додатково обладнають приладами нічного бачення від українського виробника, після чого вони поїдуть на фронт. Про це повідомляють на сайті організації.

     Довідка. Світовий конгрес українців неприбуткова організація, заснована у 1967 році міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями в діаспорі. СКУ об’єднує 20 млн українців у 33 країнах світу.

     Загалом СКУ передав українським військовим 27 одиниць техніки:

    • 15 британських гусеничних бронемашин (13 – FV432, 1 – CVRT Stormer та 1 – CVRT Shielder);
    • 2 багатоцільових броньованих тягачі МТ-ЛБ;
    • 10 відремонтованих радянських вантажівок ГАЗ-66.

      Вартість цих машин для військових складає 68 мільйонів гривень. Кошти зібрані небайдужими людьми з закордону.

      – Ці машини будуть виконувати завдання з переміщення особового складу до переднього краю, доставлення вантажів, транспортування поранених і забезпечення їх надійного захисту під час переміщення, – повідомив командувач Сил ТрО генерал-майор Ігор Танцюра.

     За даними фахівців, гусеничний бронетранспортер FV432 має герметизований броньований корпус, який забезпечує захист від куль і осколків снарядів. Екіпаж машини — двоє людей. Перевагою є те, що попри невеликі габарити, у бронетранспортері передбачено 10 десантних місць. БТР FV432 також можна використовувати як: командирську машину, швидку допомогу, вантажний транспортер та машину зв’язку.

     Про підтримку ЗСУ благодійниками розповів президент СКУ Павло Ґрод під час урочистої передачі техніки:

      – Світовий Конґрес Українців приділяє особливу увагу підтримці цивільних осіб, які доєднались до Сил територіальної оборони під час геноцидної війни росії проти України. Завдяки ініціативі «Unite with Ukraine» робимо все можливе, щоб підтримати ТрО. Ми тісно співпрацюємо з командувачами Збройних Сил України, такими як генерал Танцюра та генерал Залужний, щоби наші зусилля та внески діаспори ефективно підтримували наших героїв під час контрнаступу.

      З цього приводу висловився директор ініціативи «Unite with Ukraine» СКУ Андрій Потічний:

      – Передача якісного обладнання у співпраці та тісній координації з українськими партнерами – наш пріоритет. Ми повинні дослухатися до їхніх потреб, щоб краще розуміти, яка саме підтримка необхідна для посилення можливостей бригад ТрО на полі бою. Успішна закупівля та доправлення цих автомобілів ілюструє масштабність багатьох проєктів, які ми реалізуємо в Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

     Зазначається, що наразі ініціатива «Unite With Ukraine» СКУ зібрала і передала Захисникам України спорядження вже на понад 50 мільйонів доларів.

     – На сьогодні маємо електростанції, медичне спорядження і навіть взуття. Світовий Конґрес Українців суттєво допоміг покращити забезпечення сил ТрО. Це також і ремонт нашої української техніки, який фінансують благодійники. Наша співпраця приносить ті позитивні результати, які призведуть до перемоги, – підсумував командувач Сил тероборони України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11