Україна відновила контроль над «вишками Бойка»

Спецпризначенці Головного управління розвідки взяли під контроль нафтогазові вишки «Бойка» у Чорному морі. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР МО).
«Вишки Бойка» – це українські бурові газо- та нафтовидобувні платформи, розташовані біля берегів тимчасово окупованого Криму в Чорному морі. рф захопила їх ще у 2015 році. Під час повномасштабного вторгнення вони почали використовуватися ворогом у військових цілях, зокрема, в якості розвідувальних аванпостів, а також як вертолітні майданчики.
І ось через 8 років Головне управління розвідки Міністерства оборони провело спеціальну операцію зі встановлення контролю над «вишками Бойка». Вона була реалізована силами підрозділів ГУР МО України, зокрема, під контроль України повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Спецпризначенці, котрі брали участь у проведенні операції, також захопили цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Неву», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.
– У момент однієї з фаз операції стався бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою ворожий літак отримав ураження і змушений був відступити, – акцентували в ГУР.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11