На Нікопольщині обговорили проблемні питання громад

Сьогодні, 7 вересня, очільник Дніпропетровської ради Микола Лукашук провів робочу нараду з керівниками громад нашого регіону. Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

На засіданні були присутні керівники громад Нікопольського району, зокрема, начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко, мер міста Покров Олександр Шаповал, міський голова Нікополя Олександр Саюк, очільник Марганця Геннадій Боровик.

Як зазначив Микола Васильович, на нараді були визначені проблемні питання кожної з громад Нікопольщини, в тому числі: робота водоканалів, компенсація тарифів, погашення боргів за електроенергію, ремонти критичної інфраструктури, виплати заробітної плати лікарям, питання наповнення бюджету та готовність до опалювального сезону.

Попри надзвичайно напружену безпекову ситуацію та постійні обстріли, громади району зробили все потрібне для підготовки до проходження опалювального сезону – наразі триває придбання пелет, запуск газових котелень, перевірка мереж, – повідомив посадовець.

Микола Лукашук також доповів про ситуацію з відновлення водопостачання у громадах, постраждалих внаслідок російського теракту на дамбі Каховської ГЕС. Що стосується безпосередньо Нікопольського району, то триває реалізація масштабного проєкту, а саме будівництво 2 ниток магістрального водогону за напрямком «Марганець – Нікополь – Покров».

Станом на зараз вже прокладено 57% всієї протяжності водогону, що становить 46,8 км. Орієнтовно запуск води очікується наприкінці жовтня, – наголосив керівник облради, додавши, що для підтримки мешканців у громадах здійснюється підвезення води.

Що стосується покращення якості води, то для вирішення цього питання обласна влада передала 14 очисних установок, котрі розподілили між громадами Нікопольщини.

Наостанок Микола Лукашук зазначив, що всі наявні проблемні питання, обов’язково будуть вирішені завдяки злагодженій командній роботі обласної та місцевої гілок влади.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11