Українські оборонці стійко протистоять російській навалі

     У ніч на 7 вересня російські окупанти атакували Україну кількома групами ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Усього зафіксовано пуски 33 «шахедів», в основному – у напрямку південних районів Одеської області. Під удар також потрапила Сумщина. За результатами бойової роботи оборонці українського неба знищили 25 ворожих дронів. Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

     За інформацією Генштабу, на наземному фронті протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних, 69 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з РСЗВ по військових позиціях та населених пунктах. Є загиблі та поранені мирні громадяни, зруйновані житлові будинки та цивільна інфраструктура. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

    Вчора вдень, 6 вересня, окупанти обстріляли ринок у Костянтинівці на Донеччині. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок російського обстрілу 17 людей загинули та 32 отримали поранення. Надзвичайники оперативно ліквідували пожежу площею 300 м². Пошкоджено близько 30 торгових павільйонів.

     ‒ Біль, розпач та втома на обличчях рятувальників та поліцейських. Дякую кожному, хто залучався до ліквідації наслідків російського обстрілу. Це трагедія не лише для Донеччини. Сьогодні ми всі ‒ Костянтинівка, ‒ написав посадовець.

    На Донеччині російські снаряди вбили жінку. Офіс генерального прокурора інформує, що 6 вересня окупанти вгатили з РСЗВ по місту Сіверськ:

      ‒ Внаслідок розриву снаряду загинула місцева жителька, ще троє людей – двоє чоловіків 42 й 60 років та 73-річна жінка – отримали осколкові поранення.

      Крім того, з артилерії росіяни обстріляли смт Велику Новосілку. Осколкові поранення дістала 81-річна жінка.

     Внаслідок нічної атаки ворожих шахедів в Одеській області пошкоджені об’єкти цивільної та припортової інфраструктури, елеватор та адміністративна будівля. Про це доповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер:

      ‒ Упродовж трьох годин російські терористи атакували ударними безпілотниками південь Одещини. Це вже четверта атака Ізмаїльського району за останні п’ять днів. Постраждала одна цивільна людина. Водій вантажного автомобіля отримав легку травму ноги. Бажаємо йому якнайскорішого одужання. На місці триває ліквідація наслідків. Працюють всі відповідні служби.

    Наші Захисники продовжують мужньо протистояти російським терористам у важких боях. За добу ліквідували 610 окупантів та понад сотню одиниць військової техніки.

     Авіація Сил оборони завдала 18 ударів по районах скупчення особового складу, озброєння, військової техніки та позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

     Наші ракетники й артилеристи уразили 4 склади боєприпасів, 12 артилерійських засобів, 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, станцію радіоелектронної боротьби, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

     Підтримуємо наших незламних Героїв, які впевнено захищають рідну землю від підступного ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Разом наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11