Зима близько. Як правильно підготуватися до холодного сезону?

Минула холодна пора стала справжнім випробуванням для всіх українців. Адже восени та взимку 2022-2023 років рф випустила понад 850 ракет та ще сотні безпілотників по об’єктах енергетичної інфраструктури: під час атак завдали удару всім тепло- та гідроелектростанціям. Загалом, 271 влучання в енергетичні об’єкти, шкоду від яких Світовий банк оцінив в 11 мільярдів доларів!

Беручи до уваги потенційні ризики нових обстрілів, можна очікувати значно більше навантаження на вітчизняну енергосистему у прийдешньому опалювальному сезоні.

Ключовий ризик той же: енергетичні об’єкти залишаються пріоритетними цілями для російських ракетних та дронових ударів, імовірність яких надзвичайно висока. Наразі енергетики відзвітували про те, що ними була проведена робота потужна ремонтна кампанія на енергообладнанні. При цьому зазначають, що осінній та зимовий сезони можуть бути доволі важкими.

Зважаючи на високий ризик нових масованих атак можна очікувати значні навантаження на енергосистему у холодну пору року. Тому з огляду на досвід минулого сезону хочемо познайомити наших читачів з порадами щодо підготовки до зими. Зокрема, до можливих відключень електроенергії.

Запасаємося продуктами харчування

По-перше, варто вже зараз зробити запас продуктів тривалого зберігання. Зокрема придбати: різні крупи, м’ясні та рибні консерви, борошно, сіль, цукор, соняшникову олію, сушені бобові, ягоди та фрукти, сухарі або хлібці, шоколад, консервацію, туристичні пайки.

Також важливо пам’ятати про технічну та питну воду.

Утеплюємо житло та одяг

Якщо будуть відбуватися відключенні світла, то опалювальні пристрої не зможуть обігріти приміщення, а використовувати генератори зможуть далеко не всі. Тому варто придбати теплу піжаму та домашній одяг, шкарпетки, теплі домашні валянки та термобілизну.

Для того, щоб забезпечити теплом спальне місце, слід купити теплий комплект постільної білизни та ковдри.

Альтернативні джерела енергії

За відсутності світла варто подбати про те, щоб у вас були альтернативні джерела енергії, які забезпечать роботу гаджетів, в тому числі мобільного телефону. Для такої цілі підійде павербанк.

Не зайвим буде купити туристичний газовий пальник. Він не займе багато місця, але водночас дасть вам можливість приготувати їжу або швидко закип’ятити воду.

Пам’ятаємо про домашню аптечку

Обов’язково зберіть базову аптечку. В ній повинні бути найнеобхідніші ліки, зважаючи на ваші особисті потреби. В тому числі: пластирі, перев’язувальний матеріал, противірусні препарати, краплі в ніс, препарати від кашлю та антигістамінні тощо.

Попри всі випробування військовим часом, які нам доводиться переживати, не втрачаємо оптимізму. Готуємося до опалювального сезону та віримо, що все буде добре завдяки майстерності наших мужніх ЗСУ та бійців енергетичного фронту!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11