Нікопольщина та Криворіжжя отримають додаткові кошти на будівництво водогонів

Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив виділення додаткових 7 млрд грн на будівництво 3 магістральних водогонів у Дніпропетровській області. У перспективі вони мають забезпечувати водою мешканців регіонів, що постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат України Денис Герман.
Як зазначив посадовець, 21 червня 2023 року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало реалізацію проєкту з будівництва трьох магістральних водогонів у Дніпропетровській області.

Їхні напрямки наступні: Марганець – Нікополь – Покров, р. Інгулець – Південне та Хортиця (ДВС2) – Томаківка – Марганець. Загальна протяжність цього соціально-важливого проєкту складає 144,5 км, вартість – 8,5 млрд грн. Перший грошовий транш на підготовку до будівництва та його початок був виділений Урядом в розмірі 1,5 млрд грн.
Зараз же будівництво йде надзвичайно швидкими темпами, і має проміжні, дуже результати. Так, 21 серпня запрацювала перша гілка водогону на ділянці Інгулець – Кряжеве.
Якщо ж говорити про магістральний водогін «Марганець – Нікополь – Покров», протяжність якого складає 40,9 км, то на нього виділено 1,34 млрд грн. Наразі тривають будівельні роботи. Як раніше зазначав очільник Нікопольського району Євген Євтушенко, запуск водогону орієнтовно планується провести у листопаді поточного року.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11