ЗСУ відбивають терористичні атаки росіян в небі, і на землі

     В ніч на 6 вересня російські війська вчергове атакували Україну з повітря. Усього зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі: 7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, балістичну ракету «Іскандер-М» та 25 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

     Крім того, за інформацією Генштабу, протягом доби російські терористи завдали 40 авіаційних ударів, здійснили 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки та інші обʼєкти інфраструктури.

     Уночі ворог вкотре атакував південь Одещини ударними дронами, були влучання.

     ‒ Протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками. На жаль, одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення, помер у лікарні, ‒ розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

     За його словами, у кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

      Про трьох поранених повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін:

     ‒ По місту Херсон ворог випустив 18 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; вежу мобільного звʼязку у Бериславському районі. Через російську агресію 3 людини дістали поранення.

     Комбінованої ракетної атаки військ рф 6 вересня зазнав й Київ, усі повітряні цілі знищені. Рятувальники ліквідували загоряння на території торговельного підприємства, що виникло внаслідок падіння уламків ворожої ракети. Про це йдеться в повідомленні Державної служби надзвичайних ситуацій.

     За останніми даними, у столиці без жертв та руйнувань, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації.

     Як доповідають військові, вартові неба знищили всі 8 ракет та 15 ударних дронів окупантів.

     На наземному фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

     Українські воїни за добу ліквідували 610 окупантів та понад 80 одиниць військової техніки, зокрема 36 артилерійських систем.

     Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах скупчення особового складу, озброєння та військової техніки, 2 ‒ по зенітно-ракетних комплексах російських загарбників.

     Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та зенітно-ракетний комплекс противника.

     Вдячні нашим мужнім Захисникам за те, що дають потужну відсіч агресору та бережуть наш спокій. Не втомлюємося допомагати армії та докладати максимум зусиль для наближення спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11