Фізичному і психологічному відновленню військових допомагає особлива арт-терапія

     Понад 150 українських воїнів, котрі проходять реабілітацію в одному з медзакладів Дніпропетровщини, долучилися до особливої арт-терапії. В рамках реалізації проєкту за програмою ментального здоров’я «Ти як?», започаткованого першою леді Оленою Зеленською, майстри Петриківського розпису допомагають військовим відновитися фізично і психологічно. Про це розповів очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

     Наші Захисники розробляють моторику рук після тяжких поранень та відволікаються від пережитого жаху війни за допомогою незвичайної арт-терапії.

      – Її ми ініціювали ще три місяці тому разом з «Музеєм історії Петриківського розпису та народних ремесел». Відтоді раз на тиждень наші майстри та майстрині поспішають на зустріч до оборонців. Вчать їх тримати пензель і виводити орнаменти, повні символізму. Розмовляють з ними, підтримують, поділився Сергій Лисак.

     За його словами, Захисників долучають до тренувань зі скандинавської ходьби та майстер-класів з гончарства, організовують для них музичні вечори й екскурсії.

     – Робимо все це, адже для нас важливо, щоб вони змогли повернутися до цивільного життя, – наголосив керівник Дніпро ОВА.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11