1 вересня, День знань, Дніпропетровщина: від ударів агресора постраждали Синельниківський район та місто Нікополь

Ворог обстріляв два райони області. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що вночі агресор обстріляв Великомихайлівську громаду, що на Синельниківщині. Пошкоджена лінія електропередач.

По тій самій громаді знову цілив вранці. Окрім цього, спрямував свою артилерію і на Нікопольський район. Вдарив по Марганецькій ТГ. Наслідки атак наразі уточнюються. За попередніми даними, минулося без загиблих та поранених.

Знову страждає незламний Нікополь. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора вдень окупанти, використовуючи артилерію, здійснили обстріл м.Нікополь. Пошкоджено 4 житлові будинки, 1 господарську споруду, 2 лінії електропередач та газопровід. На щастя, без жертв або постраждалих.

Все спокійно, але обережність – понад усе. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч в громадах району минула без обстрілів та надзвичайних ситуацій.

Протягом дня прошу вас дослухатись до попереджень про небезпеку, – закликав посадовець, а також побажав гарного дня.

Місто підтримує постраждалих від ракетних ударів та вірить у Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України:

За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. В напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як акцентував посадовець, продовжують свою небезпечну роботу сапери:

Лише за останню добу на території Зеленодольської громади (Криворізький район) за межами села Велика Костромка було знайдено та ліквідовано касетний бойовий елемент від РСЗВ-220 мм «Ураган». Тому закликаю всіх бути вкрай обережними, особливо на територіях раніше прифронтових громад.

Щодо самого міста, то там вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи працюють у штатному режимі.

Олександр Юрійович доповів, що триває надання допомоги криворіжцям, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів. Загалом, за словами керівника, у 2023 році з міського бюджету на такі цілі було виділено 53,8 млн грн.

Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11