Нацбанк вчитиме українців фінансової грамотності

Національний банк України (НБУ) запустив освітню онлайн-платформу «Гарадз». Зайшовши на неї, українці зможуть опанувати знання з фінансової грамотності. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Відтепер кожен охочий зможе підвищити фінансові знання онлайн, в тому числі не лише розбиратися у питаннях стосовно грошей, а й убезпечити свої заощадження від шахрайських схем.

Основна мета соціального проєкту полягає в тому, щоб українці були готові до найрізноманітніших викликів у царині фінансів і стали стійкими в цій галузі.

Розробники корисного ресурсу сподіваються, що насамперед їхнім сайтом скористаються освітяни, щоб навчати фінансової грамотності молодь і більш досвідчене покоління.

Структура сайту – досить зручна. Вона розділена на наступні блоки:

  • Гроші.

  • Фінансове планування.

  • Депозити.

  • Кредити.

  • Шахрайство.

  • Страхування.

Бонусом для користувачів стануть рубрики, у яких можна ознайомитися з цікавим контентом на кшталт лайфхаків та відповідей на запитання дня.

На момент запуску на сайті «Гаразд» уже розміщено понад 170 публікацій актуального тематичного наповнення, проте платформа буде й надалі розвиватися. Крім цього, на сайті можна пройти один загальний та шість тематичних тестів, щоб визначити свій рівень фінансової грамотності. Якщо у знаннях користувачів сайту є прогалини, платформа запропонує перелік матеріалів, що дадуть змогу краще орієнтуватись у вирі фінансової інформації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11