Понад тисячу одиниць ударних дронів та роботизованих систем відправлять на передову

     Проєкт «Армія дронів» відправить на фронт понад тисячу безпілотників та 30 роботизованих систем українського виробництва. Про це розповів Віце-прем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

      Створюємо умови для розвитку технологій, які зберігають життя бійців. Відправили на фронт від Армії дронів пташки та роботизовані системи. Наша задача – щоб замість людей у бій відправляли техніку, – підкреслив керівник Мінцифри.

     За його словами, українські воїни отримають БПЛА, які вже зарекомендували себе як «ефективні та смертоносні»:

    • 900 FPV-дронів;
    • понад сотню Mavic та Matrice.

     Також наші Захисники вперше отримають автоматизовані турелі українського виробництва і роботизовані наземні платформи:

    • 25 автоматичних турелей з дистанційним керуванням «Шабля». Це платформа, на яку можна встановити кулемети, гранатомети чи іншу зброю. Завдяки їм військові дистанційно вестимуть бій та знищуватимуть ворожі позиції віддалено – з окопу або укриття.
    • 5 наземних платформ «Рись». Вони перевозитимуть озброєння в гарячі точки, без участі людей. Керування відбувається за допомогою пульта управління.

      Працюємо над розвитком інших технологій в Україні. Оскільки кожна інновація – збережене життя воїна та зробить крок до знищення окупанта. Посилюємо український наступ! – наголосив Михайло Федоров.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11