Міністерство освіти рекомендує вчителям присвятити перший урок ментальному здоров’ю учнів

Міністерство освіти і науки (МОН) України спільно з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробили урок «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!». Про це повідомляють у відомстві.

До старту нового навчального року 2023/2024 МОН, розуміючи підтримку та важливість психічного здоров’я дітей вікових категорій 1-6 та 7-11 класів, радить присвятити перший урок саме цій темі.

З початком нового навчального року збільшиться кількість навантаження на дітей. До стресу, викликаного війною, додасться необхідність взаємодіяти з однолітками та вчителями, адаптуватися до навчання у нових форматах та умовах, знаходити спільну мову з батьками та опікунами. Усе це потребуватиме від школярів додаткових зусиль і може стати ще одним джерелом страхів, невпевненості у собі та переживань, – визнають у Міністерстві.

У відомстві розповіли про те, що запропонований урок має на меті навчити дітей декількох технік саморегуляції для того, щоб подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе як під час навчання, так і в позашкільному житті.

Матеріали уроку містять відеозвернення психологів, які розкажуть дітям про те, як працюють наші емоції, та покажуть прості вправи, що допоможуть стабілізуватися у складні моменти.

В сценарії для вчителів також є інформація про те, як дорослі зараз можуть підтримати дітей, корисні ресурси з вправами та техніками психологічної самодопомоги, а також посилання на групи підтримки для освітян та онлайн-курси про вчителювання під час кризи.

Завантажити сценарій уроку можна за наступним посиланням.



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11