Румунія допомогла Україні подолати пік енергоспоживання. Українців закликають економити цінний ресурс

16 серпня в Україні був зафіксований новий літній рекорд споживання електроенергії. Склалася ситуація, коли генерація не змогла покрити пік споживання з 19 до 22 години. Через це НЕК «Укренерго» довелося звертатися за аварійною енергетичною допомогою до Румунії.

О 21:00 16 серпня в енергосистемі був зафіксований новий літній рекорд споживання. Він на 0,4% перевищив попередній максимум, який спостерігався 19 липня,зазначають у компанії.

Водночас, через зменшення світового дня та хмарну погоду в деяких регіонах сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у вечірні години, коли споживання було найвищим. Обсяг імпорту, який відбувався, був недостатній для компенсації різниці між споживанням та виробництвом.

«Укренерго» у самий пік електроспоживання отримало аварійну енергетичну допомогу від Румунії у вигляді додаткових 1 200 Мвт-год.

Разом з тим варто розуміти, що аварійна допомога – це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі і вартість такої електроенергії дуже висока.

Зважаючи на те, що й сьогодні в більшості регіонів спостерігається спекотна погода, у ранкові та вечірні пікові години українська енергосистема імпортує електроенергію зі Словаччини та Молдови з максимальною потужністю до 645 Мвт-год.

У зв’язку з великим навантаженням, фахівці вкотре закликають українців допомогти енергосистемі, дотримуючись простих правил:

  • ощадливо використовувати електроенергію;

  • вимкнути потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;

  • перенести переважне користування електроприладами на ранкові або нічні години;

  • обов’язково вимикати світло, виходячи з приміщення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11