Споживання електроенергії знову зросло. З чим це пов’язано та до чого закликає «Укренерго»?

В Україні зростає максимум споживання електроенергії. Така ситуація спостерігається не лише через спекотну погоду, але й на тлі проведення ремонтної кампанії на об’єктах генерації. Про це повідомили в НЕК «Укренерго».

У компанії зазначили, що наразі по всій країні спостерігається підвищення рівня споживання електроенергії на 6,4% відносно попереднього дня, хоча температурні показники суттєво не змінилися.

Річ у тому, що українці почали активніше користуватися кондиціонерами. А, як відомо, цей прилад належить до досить енергомістких, тобто споживає чималу кількість електроенергії.
– Щоб покрити попит, що збільшується, енергетикам потрібно залучати додаткові потужності, а влітку триває активне відновлення пошкоджених об’єктів після масованих ракетних атак і застосування дронів-камікадзе противником минулої осені та взимку. Тому одночасне ввімкнення десятків тисяч кондиціонерів сильно перевантажує енергосистему, оскільки через ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена, – зазначили у Міністерстві енергетики.
У зв’язку з цим українцям вкотре нагадують про необхідність ощадливого споживання електроенергії в ці спекотні дні.
Незважаючи на те, що графіки відключень не застосовуються, в спеку енергетики закликають всіх дотримуватися нескладних правил:
— економно споживати цінний ресурс з 16 до 23 години, тобто — не вмикати кондиціонер або ж не охолоджувати приміщення нижче +23;
— після повернення додому ввечері вмикати побутові прилади не всі разом, а по черзі;
— техніку, роботу якої можна спланувати таймером, краще використовувати вночі.
Таким чином, кожен, хто відповідально поставиться до питання економного споживання кіловат, зможе сприяти підтримці нашої енергосистеми. Погодьтеся, напередодні нового опалювального сезону це надзвичайно важливо.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11