«Жалимо ворога прямо в серце» – СБУ використовує морські надводні дрони власної розробки

     Морські надводні дрони, які успішно атакували Кримський міст, а також російський десантний корабель «Оленегорський горняк» і танкер «SIG», є власною технічною розробкою Служби безпеки України. Про це розповів голова СБУ Василь Малюк в інтервʼю CNN.

     Українські спецслужби оприлюднили CNN ексклюзивні кадри з використанням експериментального морського безпілотника для атаки на російський міст до анексованого Криму.

     – Морські надводні дрони – унікальна розробка СБУ. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Саме ці дрони атакували Кримський міст у липні 2023 року, окремі – «Оленегорский горняк» і нафтовий танкер «SIG», заявив голова СБУ Василь Малюк.

     Голова СБУ додав, що морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі «SeaBaby», тобто «Морський малюк». Вони обладнані бойовою частиною 850 кг.

     Для ураження десантного корабля «Оленегорський горняк» і танкера «SIG» було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

      Таким чином, СБУ вперше відкрито взяла на себе відповідальність за морські операції та анонсувала нові.

     – Виготовлення наших дронів здійснюється на одному з підземних виробництв на території України. Сьогодні в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів,підкреслив керівник Служби безпеки.

      Над розробкою дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та IT-фахівці. Саме СБУ була автором відповідних оперативних задумів та подальшої їх успішної реалізації разом із Військово-морськими силами ЗСУ.

     Василь Малюк акцентує на тому, що всі уражені спецслужбою цілі є цілком законними відповідно до української та міжнародної правових баз.

     За словами очільника Служби, унікальний досвід СБУ активно переймають західні партнери, хоча безпосередньо не беруть участі в проведенні даних спецоперацій.

     – Ми підходимо виважено до кожної спецоперації на морі. По суті, сім раз відміряємо і один раз відрізаємо. Але робимо це швидко і мобільно. Жалимо ворога прямо в серце, наголошує Василь Малюк.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11