9 серпня, Дніпропетровщина: у Нікопольському районі внаслідок обстрілів одна людина загинула, троє – постраждали та багато руйнувань

Важка ніч. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що регіон пережив трагічну, тяжку ніч…

Від вечора агресор тричі обстрілював Нікопольщину. Важку артилерію спрямував на сам Нікополь та Марганецьку громаду. В результаті ворожої атаки загинув 18-річний хлопець. Ще троє чоловіків віком 21, 35 та 44 років отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення. Окрім цього, пошкоджена церква, 5 приватних будинків, 2 господарські споруди, авто, кілька ліній електропередач.

Терористи не полишають у спокої Нікопольщину. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора протягом дня окупанти двічі обстріляли Нікопольський район з артилерії – били по Марганецькій громаді. На щастя, обійшлося без руйнувань та постраждалих.

Заклики до обережності. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців та закликав бути пильними, дослухатися до попереджень про артилерійські обстріли протягом дня і в жодному разі їх не ігнорувати.

Місто живе та вірить у краще. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України.

За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали понад 1 тис. 500 вогневих завдань. За останню добу втрати ворога вбитими склали 94 особи, пораненими – 162. Знищено 18 одиниць озброєння та військової техніки противника.

Що стосується ситуації по Кривому Рогу, то вона лишається стабільною. Вся інфраструктура міста працює у звичному режимі. Усі органи влади, комунальні та соціальні служби злагоджено виконують свої обов’язки. За словами Олександра Юрійовича, місто продовжує готуватись до опалювального сезону.

На жаль, зберігається високою загроза застосування ворогом ракет і БпЛА по всій території України. Окупанти продовжують справжній терор. Але не піддаємося паніці. Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, економимо воду, віримо в нашого Президента, наші незламні Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Хоч би як важко нам не було, рухаємось тільки вперед. Пам’ятаємо, що кожен новий день наближає нас всіх до омріяної мети – нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11