На Дніпропетровщині знову дозволили вилов риби, але «полювання» на раків залишається під забороною

     Після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС в області заборонили вилов риби. Обмеження діяло майже два місяці. Віднині його скасували. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

      Після скоєного росіянами екоциду фахівці відстежували стан річок, моніторили показники води.

      – Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій скасувала заборону на вилов риби. Вона діяла в області майже два місяці. Весь цей час фахівці здійснювали моніторинг стану річок. Відстежували, як скоєний ворогом злочин проти довкілля, вплине на якість води у них. Перевіряли її й на наявність збудників кишкових інфекцій, – пояснила директорка департаменту екології та природних ресурсів ОВА Катерина Шаповалова.

     Згідно з висновком спеціалістів, показники води у нормі. Тому віднині промисловий, спортивний, любительський та підводний вилов риби у водоймах Дніпропетровщини дозволений.

      А от у раків зараз сезон розмноження, тому «полювання» на цих річкових мешканців до кінця вересня заборонено. У департаменті нагадали, що на порушників чекає штраф – до 680 грн. А за кожного незаконно спійманого рака доведеться компенсувати збиток у розмірі 3332 грн.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11