Майже 70% шкіл Дніпропетровщини готуються працювати у змішаному режимі

Напередодні нового навчального року актуальним стало питання стосовно того, як будуть вчитися школярі в нашому регіоні. Адже війна внесла корективи в освітній процес, і минулий рік здобували освіту виключно дистанційно, не відвідуючи навчальні заклади. Яким чином школярі будуть вчитись у наступному навчальному році – в ефірі 11 каналу повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.
За даними обласної військової адміністрації, всього в нашому регіоні працюють понад 800 загальноосвітніх закладів.
– Більша частина з них, а саме 524 школи, що становить 68% від загальної кількості, прийняли рішення працювати у змішаному форматі. Це означає, що заняття проходитимуть як у самому закладі, так і дистанційно. В онлайні вести заняття планують 214 шкіл (28%) і лише 43 готові почати навчання в очній формі (6% від загальної кількості), – повідомила Ірина Грицай.
Щодо укриттів, то 422 школи області мають укриття, які відповідають санітарним та безпековим вимогам. Водночас 221 заклад не має цокольного поверху чи підвальних приміщень, і вони потребують будівництва фортифікаційних споруд. 177 шкіл наразі займаються ремонтом та облаштуванням укриттів.
За словами посадовиці, до кінця серпня коштом державної субвенції за умов співфінансування з місцевим бюджетом планується відремонтувати 29 споруд цивільного захисту, які будуть слугувати укриттями для школярів.
Також до початку навчального року будуть проведені опитування батьків стосовно форми навчання. Разом з тим, рішення стосовно такого вибору буде прийняте спільно з місцевими органами влади, за погодженням Дніпропетровської обласної військової адміністрації окремо по кожному населеному пункту нашого регіону.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11