В Україні з’являться мобільні аптеки

Понад 20 тисяч сіл в Україні не мають аптечних пунктів. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів дозволив створювати в селах та на прифронтових територіях пересувні аптечні пункти. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ).
Наразі в селах та селищах міського типу по всій країні працюють приблизно 5 тис. 700 аптек та аптечних пунктів. Але цього недостатньо для забезпечення людей необхідними ліками. Саме тому створення таких мобільних аптек дозволить суттєво покращити доступ людей до необхідних медичних препаратів, – зазначають у відомстві.
Мобільні аптечні пункти функціонуватимуть на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична та аптечна інфраструктура. У них діятимуть такі самі правила, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом – паперовим та електронним, діятиме програма «Доступні ліки».

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що важливою є не лише доступність, а й якість ліків.
Саме тому право створювати такі мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств. І я звертаюсь до ліцензіатів з проханням скористатись такою можливістю – створити мобільні аптеки та наблизити програму «Доступні ліки» до місця проживання тих, хто їх потребує, – закликав міністр.
Варто додати, що у питанні створення мобільних аптек Україна керувалася передовим світовим досвідом. Зокрема, такі аптечні пункти успішно працюють в США.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11