Послуга раннього втручання доступна для мешканців Дніпропетровщини

     У Дніпропетровській області діє послуга раннього втручання. З малечею, яка має порушення розвитку, працює команда фахівців. Послуга передбачає своєчасну діагностику, медичну, психологічну, педагогічну та соціальну допомогу. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

     В області діють 7 відділень раннього втручання. Вони створені на базі закладів соціальної сфери, освіти та охорони здоров’я. За інформацією директорки департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олени Кришень, на Дніпропетровщині послугу отримують 305 родин, серед яких 40 сімей ВПО.

     – Послуга раннього втручання – для сімей, де є діти до чотирьох років, які мають інвалідність, порушення розвитку або ризики їх виникнення. Вона допоможе виявити ці проблеми на початкових стадіях. А ще – вчасно й оперативно надати допомогу. Відтак й уникнути більш серйозних проблем у майбутньому, зазначила Олена Вікторівна.

      З дітьми працюють психологи, логопеди, терапевти, педіатри, неврологи, ерготерапевти, реабілітологи, спеціалісти із соціальної роботи. Вони також допомагають батькам приймати особливості дитини, щоб створювати необхідні умови, які максимально сприятимуть розвитку малечі.

     Батьки також можуть самостійно оцінити рівень розвитку дитини за допомогою онлайн-скринінгу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11