Будівництво нового водогону триває в режимі 24/7. Що вже зроблено?

     Триває будівництво магістрального водогону, який забезпечить водою населені пункти, у яких через підрив росіянами Каховської ГЕС є проблеми з водопостачанням. У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України доповіли про те, на якому етапі знаходиться реалізація цього масштабного проєкту.
     Зазначається, що сотні фахівців та техніки в режимі 24/7 залучені у будівництво 3 ланок магістрального водопроводу загальною протяжністю майже 150 кілометрів. Водозабір здійснюватиметься з Інгульця та річки Дніпро. Завдяки йому вдасться відновити централізоване водопостачання та забезпечити якісною питною водою мешканців Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрова.
     Що вже виконано на зараз?
     На ділянці Кривий Ріг – р. Інгулець – Кряжове влаштовано 14 км трубопроводу. Протяжність всієї ділянки складає 27 км.
     3,5 км трубопроводу укладено на ділянці Марганець – Нікополь – Покров. Її загальна протяжність – 41 км. Також там проводяться геодезичні та земляні роботи.
     На найдовшій ділянці Запоріжжя – Томаківка – Марганець, яка складає 77 км, прокладається траса під майбутній трубопровід. Вже готова траншея довжиною 67 км. Після поставки труб там розпочнеться їхній монтаж.
     В Агентстві зазначають, що один з найважливіших проєктів планується завершити у найкоротші терміни – восени 2023 року.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11