Вітчизняна енергетика готується до зими. Українців закликають економно споживати електроенергію

До початку опалювального сезону 2023-2024 залишилося 10 тижнів. Саме протягом цього часу на українських електростанціях буде проведена чимала кількість необхідних ремонтів. Про це повідомили в НЕК «Укренерго».
Відключень світла споживачам енергетики поки що не прогнозують. Однак балансувати систему за низького рівня генерації та високого споживання буде непросто.
Ми розраховуємо, що впораємося зі збільшеним навантаженням на енергосистему навіть в умовах зменшеної кількості блоків електростанцій у роботі, – підкреслив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
Та не тільки ремонти будуть проводитися в рамках підготовки до холодного сезону. Міністерство енергетики повідомляє, що триває робота над децентралізацією генерації, також відбуваються ремонти. В планах – 100% використання потужностей енергоблоків атомних станцій, які знаходяться на контрольованій Україною території. А це майже 8 ГВт. Окрім цього, до початку опалювального сезону вітчизняна енергосистема буде посилена ще на 1,7 ГВт. Важливо, що наразі підстанції вже готові до пікових навантажень взимку.
Керівник енергокомпанії додав, що підтримати стабільну роботу української енергосистеми може кожен. Для цього достатньо не перевантажувати мережу, особливо в пікові години споживання – з 16:00 до 23:00.
Будь ласка, вимикайте кондиціонери та не користуйтеся потужними електроприладами у цей проміжок часу, – прохають енергетики.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11