День Української Державності та 1035-та річниця хрещення Київської Русі

     Сьогодні, 28 липня, Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента. У цей день українці вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України. Варто зазначити, що з 2024 року цю пам’ятну дату перенесуть на 15 липня. Це повʼязано з переходом Православної та Греко-католицької церков України на Новоюліанський стиль календаря.

       Якщо зануритися в історію, стає зрозуміло, що коріння українського державотворення знаходиться набагато глибше та вимірюється не одним тисячоліттям. Адже ще до нашої ери тут існували античні міста-держави. А перші згадки про українське державотворення зіставляються із заснування міста Київ – столиці Давньоруської держави.

     Памʼятна дата присвячена таїнству Хрещення Київської Русі, яке відбулося у далекому 988 році. Тоді Київський Князь Володимир оголосив християнство єдиною державною релігією та розпочав відлік приналежності України до європейського християнського світу. Цей цивілізаційний вибір сприяв неабиякому піднесенню культури, освіти та писемності на Русі, а також зміцненню політичних й економічних звʼязків з більшістю держав європейського континенту.

      Існування української державності заперечує керівництво рф. У своїй неправдивій пропаганді її керівники керуються фейковими наративами, запозиченими з радянщини ніби-то українська історія є лише придатком російської. І це хибне уявлення нібито дає росії право цинічно і безжально стирати нашу державу з лиця землі, вбивати українців, вчиняти терор і коїти злочини.

      Але наш волелюбний народ не лише зберіг та примножив традиції багатьох поколінь своїх предків, усвідомлення власної національної ідентичності, а й демонструє кращі якості у боротьбі з російськими окупантами. Відвага та мужність, мудрість та любов до Батьківщини, непереборне прагнення захистити свій дім і родину вирізняють українців в боротьбі за Незалежність. Вся наша багатовікова історія та сучасність свідчать про незламність української нації. А знання своєї справжньої історії є потужною силою проти російських маніпуляцій історичними фактами в інформаційній війні.

      Шануймо нашу історію, захищаємо і бережемо найкращу в світі країну, яка віками крокує до своєї свободи та незалежності!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11