У Покрові патронажні медсестри будуть відвідувати дітей від народження до 3-х років та вагітних

Міський Центр первинної медико-санітарної допомоги став учасником Програми «Турбота з народження вдома», яка реалізується МОЗ України спільно з ЮНІСЕФ. Колектив був обраний серед 18 претендентів. Про це повідомляє прес-служба міського голови.

У межах програми дві патронажні медсестри отримали підготовку, а також їм було презентовано спеціальні сумки, у котрих є все необхідне для спостереження за маленькими покровчанами від народження до 3 років – від робочого планшету та термометру до вагів, стетоскопа, сфігмоманометра (тонометра для неінвазивного вимірювання артеріального тиску) та інших корисностей. Вони будуть працювати у тандемі з лікарем-педіатром та іншими спеціалістами, які за необхідності відвідуватимуть родини.

Вже з серпня сім’ї, котрі мають дітей до 3 років зможуть скористатися послугами програми. Завдяки відвідуванням патронажних медсестер батьки отримають нові необхідні знання не лише медичного спрямування, але й дізнаються про правила грудного вигодовування, харчування, гігієни, імунізації тощо.

Медсестри охоплять увагою і вагітних жінок, адже останній триместр вагітності теж дуже важливий для формування нервової системи дитини.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11