Уряд інвестує 40 млрд грн у виробництво українських безпілотників

     Сучасна війна, розвʼязана росією, ставить нові виклики перед Україною. Військові технології відіграють ключову роль в обороні країни. Щоб перемогти, ми маємо бути на крок попереду ворога та берегти життя кожного воїна. Саме такі можливості дають безпілотники. На цьому акцентував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на форумі, присвяченому річниці проєкту «Армія дронів», який відбувся у Києві, 25 липня.

     Як зауважив Денис Шмигаль, форум об’єднав українських виробників БПЛА та дав майданчик обговорити й представити передові технології в цьому напрямку.

      ‒ Рік тому через ініціативу Президента Володимира Зеленського UNITED24 ми зібрали понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників. На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів, ‒ підкреслив прем’єр-міністр.

     Цьогоріч держава виділила 40 млрд грн, які інвестує в українських виробників безпілотників. Для них урядовці усунули митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняли частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалили рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

     ‒ Відео роботи українських безпілотників зі знищення російської техніки ‒ це найкращий результат і свідчення наших спільних дій з українськими виробниками. Дякую всім, хто наближає нашу перемогу! ‒ наголосив прем’єр-міністр.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11