Неллі Чуканівська знову «на висоті»

Наша землячка, 16-річна спортсменка зі стрибків у воду Неллі Чуканівська знову довела всьому світу свою першість серед юніорів з хайдайвингу (висотних стрибків у воду). Ця талановита дівчина здобула два «золота» під час проведення турніру на заключному етапі підготовки до Чемпіонату світу. Про це повідомляють на сторінці висотних стрибків у воду на Фейсбук.

Фінальний етап підготовки до Чемпіонату світу з водних видів спорту, який проходитиме в Японії, спортсмени з нашої та інших країн провели в італійському місті Триєста.

У складі національної команди України в заключному етапі підготовки брали участь бронзовий призер Кубка Світу з хайдайвингу 2017 року Олексій Пригоров та срібна призерка Чемпіонату Європи 2022 року FINA, Антоніна Вишиванова. А також молоді спортсмени-юніори: переможниця Чемпіонату світу серед юніорів з хайдайвингу 2022 року Неллі Чуканівська (Дніпро, тренер Олег Вишиванов) та Степан Мовчан (Київ) – срібний призер того ж самого міжнародного турніру.

Поряд з нашими спортсменами вишкіл проходили стрибуни з Італії, Румунії, Іспанії, Швейцарії, Франції та Америки.

Підсумковим екзаменом для всіх присутніх стали турнірні змагання. Дорослі мірялися силами в стрибках у воду з 20 м та 27 метрів, а юніори – з 12-метрової висоти.

Ми у черговий раз пишаємося тим, що наша Неллі, яка зараз представляє Дніпровський фаховий коледж спорту (ДФКС), стала переможницею цього турніру серед юніорів у жіночій дисципліні!

Нагадаємо, що Неллі Чуканівська – вихованка КДЮСШ «Манганіт», перші кроки у спорті, подальший розвиток та досягнення вона здобувала під пильним контролем свого тренера зі стрибків у воду Анастасії Янченко.

Символічно, що саме 19-го липня, у День тренера України, ми поговорили з Анастасією про її вихованку. І от, що почули від досвідченого наставника спортсменів Покрова:

Неллі почала у мене тренуватись з 5 рочків. Тоді вона була ще зовсім маленькою тендітною дівчинкою, але вже проявляла свій твердий спортивний характер. Про Неллі можу сказати, що вона дуже талановита, цілеспрямована, наполеглива та старанна. Ми з нею етап за етапом виконували всі нормативи на вишках і трамплінах, які вимагались за її віковою категорією. Ця дівчина, ще представляючи нашу школу, неодноразово займала перші та призові місця на Чемпіонатах області та України. Ми разом щоденною важкою роботою досягли рівня Кандидата у майстри спорту. Зараз я, звісно, пишаюсь своєю вихованкою, її успіхами і перемогами. Бажаю їй не зупинятись на досягнутому, а рухатись тільки вперед – до подальших найвищих спортивних п’єдесталів у великому світовому спорті.

Додати тут нічого… Дякуємо Анастасії за інтерв’ю і вітаємо з професійним святом – Днем тренера України. Бажаємо виховати ще не одне покоління талановитих спортсменів у стінах нашого басейну «Дельфін». Тренери КДЮСШ «Манганіт» з нетерпінням чекають на відкриття цієї водної арени. А комбінат робить все можливе, аби здійснити це бажання якнайшвидше. Головне – дочекатись Перемоги, а з нею все стане на свої місця.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11