ППО, боєприпаси і навчання українських пілотів на F-16: підсумки «Рамштайну-14»

     18-го липня відбулося чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», в якому взяли участь півсотні країн. Головні теми, що були на порядку денному, – підготовка практичних тренувань українських пілотів на винищувачах четвертого покоління F-16, надання ППО та боєприпасів. Під час зустрічі наші міжнародні партнери продемонстрували солідарність та непохитну підтримку України. Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков.

     Ключовим питанням порядку денного передбачувано стало постачання Україні зброї та обладнання, що терміново потрібно надати ЗСУ для звільнення окупованої території.

      Фокус: ППО, боєприпаси та броня. Нові ініціативи! зазначив Олексій Резніков.

      Міністр подякував своїм колегам із Люксембургу та Естонії Франсуа Баушу та Ханно Певкуру за демонстрацію конкретних кроків для розвитку ІТ-коаліції, а міністру оборони Литви Арвідасу Анушаускасу та литовському народу за ініціативу створення коаліції з розмінування.

      Особлива подяка великому другу України Ллойду Остіну за лідерство у безпрецедентній коаліції проти російського зла. Разом ми наполегливо працюємо, щоб досягти перемоги, справедливого миру та кращого майбутнього, – підкреслив міністр.

     Після зустрічі Міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі провели прес-конференцію.

     Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що за підсумками «Рамштайн-14» США передадуть Україні додаткові БМП Stryker і Bradley.

      Партнери обговорили нарощування виробництва боєприпасів для України в межах ініціативи Європейського Союзу, а також на рівні двосторонніх домовленостей.

     – Такі ініціативи чітко демонструють, що члени цієї Контактної групи продовжують задовольняти нагальні потреби України та водночас працюють над тим, щоб Україна отримала те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі, – заявив Остін. – Ми збираємося зробити все можливе, щоб підтримати суверенне право України жити вільно сьогодні та в майбутньому.

     Сполучені Штати оголосили про додатковий пакет безпеки в розмірі до 800 мільйонів доларів. Він включає значне забезпечення додаткових артилерійських боєприпасів, включаючи HIMARS і зброю протиповітряної оборони, таку як ракети Patriot. У ньому також міститься широкий спектр артилерійських систем і боєприпасів, у тому числі, протитанкових та авіаційних, засобів підриву тощо.

     – Оскільки Україна продовжує свій контрнаступ, нам нагадують, що справжня війна – це не війна на папері. Справжня війна непередбачувана, має величезну ціну убитими, пораненими, переміщеними особами та біженцями, та все ж незважаючи на величезні витрати, українці неухильно та свідомо просуваються вперед, витримуючи жорстокі та кровопролитні битви, щоб повернути свою Батьківщину, – акцентував Марк Міллі.

     Весь цивілізований світ зараз з Україною прагне справедливого миру, а він можливий лише після Перемоги ЗСУ на полі бою. Партнери це розуміють і підтримують наших Захисників наданням сучасного озброєння. Разом ми неодмінно досягнемо поставленої мети.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11