У Дніпрі працює автошкола для людей з інвалідністю

     При Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ функціонує інклюзивна автошкола для людей з інвалідністю. Проєкт реалізує МВС у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Щоб отримати водійське посвідчення, учні опановують теорію та вчаться ручному кермуванню. Як долучитися до курсу, розповіли в обласній військовій адміністрації.

   Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко повідомила, що кількість осіб з інвалідністю зростає через війну, і не лише серед Захисників та Захисниць, а й серед цивільних.  

     – Саме тому ми створили не просто автошколи, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом з тим, ми хочемо охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм, – зазначила Катерина Павліченко.

     Методика навчання розроблена за спеціальною програмою, адаптованою до потреб людей з інвалідністю. Навчальний курс триває 11 тижнів, 4 з яких виділені на теорію, 7 – на практику.

      Кожен учень обирає зручний для себе графік. Майбутні водії відвідують заняття індивідуально або у складі змішаних інклюзивних груп. Теорію можна пройти й онлайн.

      Для вступу в автошколу необхідно подати заявку та пакет документів.

      Автошкола для людей з інвалідністю знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, 26.

      Звернення приймаються за таким номером телефону: (067) 636 97 40.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11